Wie zijn wij

In Utrecht Castel bundelen Deltares, TNO en de Universiteit Utrecht hun krachten in onderzoek naar bodem, diepe ondergrond, water en lucht. De Universiteit Utrecht doet fundamenteel onderzoek naar de aarde, van aardkern tot aardoppervlak en het menselijk gebruik. Deltares beschikt over systeemkennis van bodem en diepe ondergrond en water van rivier tot kust. TNO brengt vooral kennis in over het meten, monitoren en modelleren van stoffen in de lucht en water en de risicobeoordeling van blootstelling aan stoffen. Door al deze systeemkennis, methodieken, data en onderzoeksfaciliteiten te bundelen kunnen de drie partijen nu onderzoek doen waar zij afzonderlijk niet toe in staat zouden zijn.

Utrecht Castel wordt hiermee hét milieulaboratorium van Europa, waar publieke en private partijen in Nederland en tot ver daarbuiten het antwoord vinden op hun onderzoeksvragen over de aarde en de leefomgeving. De onderzoekers zien het leefbaar maken en houden van onze planeet als hun grote opdracht. Daarbij zoeken zij steeds de balans tussen markt en milieu, bedrijvigheid en bewoners, welvaart en welzijn.

 

Door de unieke combinatie van kennis, apparatuur, fundamenteel en toegepast onderzoek, experimenten en analyses is Utrecht Castel niet alleen een aantrekkelijke partner voor opdrachtgevers, maar ook voor studenten, AIO’s en toponderzoekers uit binnen- en buitenland. Verder is Utrecht Castel blijvend op zoek naar samenwerking met andere kennispartijen, bedrijven en overheden.